Det spøker for superbitchene

det spøker for superbitchene

Bokanmeldelse av «Det spøker for superbitchene» av Audhild Solberg.

Dette er den første boken i serien om superbitchene vi har lest.

Boken handler om Anne Bea som skal reise på sin første klassetur med klassen. Hun har forberedt seg lenge ved å se på bilder fra stedet de skal reise til. Alle klassene på skolen har vært der tidligere. Der er det strand og bading. Plutselig bestemmer læreren at de ikke skal dit likevel, de skal teste ut en annen leirskole som heter Bakkemo Bootcamp. Den ligger på fjellet og det går rykter om at det spøker der.

Allerede første kvelden skjer det skumle ting. Moren til Thea, som er med fordi en lærer ikke kunne, hører mystiske knirkelyder inne på rommet sitt. Det høres ut som om noen skyver noe foran seg, men hun kan ikke se noe. Hun skriker og vil reise hjem. Det henger også skumle gamle bilder på veggen. Det er en gutt på alle bildene, men på det ene er ikke gutten der lenger. Istedenfor er det en gravstein med navnet Olav .

I tillegg til at boken er en spøkelseshistorien med knirking og skumle bilder er boken også en kjærlighetshistorie der Anne Bea er forelsket i noen av guttene.

Boken var litt kjedelig fordi det ikke skjedde så mye spennende, og det tok for lang tid før spenningen kom i gang. Det som var aller mest spennende var historien om gutten Olav på bildene, og den kom helt mot slutten av boken. Vi likte historien om spøkelse best. At det knirket i gangen, og episoden i kjelleren, da Anne Bea og Thea skulle skifte lyspære.

Kjærlighetshistorien skjønte vi ikke så mye av. Det var så mye frem og tilbake og var så rotete. Vi fikk ikke noe ordentlig mening i hva som skjedde. Vi tror det hadde hjulpet hvis vi hadde lest de andre bøkene først. Da hadde vi blitt litt bedre kjent med personene. Det hadde skjedd ting i de andre bøkene som vi ikke visste noe om. Det var både noe med forelskelse og noe med krangling. Det gjorde at vi ikke alltid forstod alt.

Det var en helt grei bok, men den hadde kanskje vært bedre hvis vi hadde lest de andre først. Vi gir den terningkast 4, fordi vi syntes historien om spøkelset var ganske spennende.

Skrevet av Sofie B, Julia og Johannes i 6A.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s