Kong Grimms hevn

Kong Grimms hevn

Bokanmeldelse av Kong Grimms hevn. Boken er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown og illustrert av Andreas Iversen.

Kong Grimms hevn er første bok i serien Edwards Rubikons mysterier. Boken handler om Edward og Kasper, to gutter som liker å løse mysterier, de er spøkelsesfangere. Faren til Edward er sjef på Grimmsrud festning, og en morgen er han ikke på jobb. De har oppdaget en skjult grav på festningen, og da de åpnet graven begynte hele festningen og riste. Nå må festningen holdes stengt til brannvesenet har vært der og undersøkt saken.

Edward og Kasper bestemmer seg for å undersøke saken, så om natten drar de til festningen for å ordne opp. Der møter de noen snille spøkelser, men også den onde Kong Grimm den grusomme som ønsker å herske over byen. Til å hjelpe seg har de en hel hær av Skrømler, som er små flygende spøkelser.  De to spøkelsesfangerne må bruke alt de har av utstyr for å prøve og nedkjempe den grusomme Kong Grimm.

Boken var ganske kjedelig fordi vi hele tiden visste hva som kom til å skje. Når man trodde det skulle bli spennende så sluttet spenningen med en gang. Vi likte ikke så godt de to hovedpersonene, spesielt ikke Edward. Han så ut som en vampyr, var rar og alt for seriøs. Kasper var morsommere, og spesielt det at han var så opptatt av muffins.

Vi likte at det var en blanding av tegneserie og vanlig bok. Tegningen på forsiden var bra, og vi trodde boken skulle være ok. Etter hvert syntes vi tegningene var litt for barnslige, de var litt for enkle.

Vi mener boken passer for litt yngre barn. Den var lett å lese, og det er fint, men den ga oss ingenting. Historien var ikke utfordrende nok, den var for forutsigbar med for mange gjentagelser. Vi mener at boken ikke passer så godt for elever på 6. trinn. Vi gir den terningkast to.

Skrevet av Edgar, Kasper AM, August og Adrian i 6A.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s