Lars er LOL

Lars er lol.png

Bokanmeldelse av «Lars er LOL» skrevet av Iben Akerlie.

Boken handler om Amanda som gleder seg til å få et fadderbarn i førsteklasse. Men hun får ikke det, hun får Lars istedenfor. Lars er ny i klassen, og er en gutt med Downs syndrom. I begynnelsen synes hun det er litt dumt, men når hun blir kjent med ham endrer hun mening. De blir etter hvert veldig gode venner. Amanda føler at hun kan være seg selv sammen med Lars. Anna og Christina, to jenter i klassen, lager en mobbeblogg. På den bloggen blir Lars mobbet, og også Amanda. En dag på vei hjem fra skolen møter Amanda, Anna og Christina. De erter henne, og Amanda ender med å gjøre noe dumt.  Amanda må derfor ordne opp etter det dumme hun har gjort.

Vi var litt uenige om hva vi mente om boken. En syntes den var bra, men ikke en favoritt. Det skjedde ikke så mye spennende hele tiden, og historien gikk litt tregt av og til. Boken var mest spennende mot slutten, da skjedde det ting litt oftere.

En syntes den var superbra, og helt klart en favoritt. Likte at den var alvorlig og at det skjedde nok til at det ble spennende. Boken beskrev godt hvordan Amanda følte seg.

Begge var enige om at det var en spenningstopp der klassen var på tur og de satt rundt bålet. Reaksjonen til Kay gjorde at vi skjønte at  noe hadde skjedd, og vi begynte å lure på hva det var. Spenningen settes i gang. Morsomt var også episodene da Lars og Amanda holdt på med trylleformularer.

Vi likte personene godt, spesielt Sari. Hun var veldig snill. Lars var også veldig godt beskrevet, og faren til Lars virket som en kul og forståelsesfull pappa.

Vi syntes boken var morsom og alvorlig. En gir karakter 6 fordi den var så spennende, og måtte lese den fort. En gir karakter 4 fordi den av og til var litt kjedelig og handlingen gikk litt tregt.

Skrevet av Emma og Adele i 6A.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s