Redd Ronny

redd ronny

Bokanmeldelse av Redd Ronny skrevet av Rune R. Moen med illustrasjoner av Ronja Svenning Berge.

Boka handler om Stian og Jo som er bestevenner. Det er Stian som er fortellerstemmen i boka. De to vennene er opptatt av dataspill og fotball. Storebroren til Jo, Ronny, er bestevenn med Kjakan. Kjakan har blitt påkjørt av en bil, og mopeden hans er helt ødelagt. Han er sikker på at det er en mann de kaller Obersten som har gjort det. Han bor alene i skogen, og det går rykter om at han spiser barn. Ronny og Kjakan er to store tøffe gutter, som røyker og banner. De bestemmer seg for å dra ut i skogen for å banke opp Obersten. Kjakan tar med seg et gevær.

Jo mener han og Stian må følge etter dem for å passe på at det ikke skjer noe, men de har stort sett sittet på rommet og holdt på med data, og er ikke noe vant med å være i skogen. De bestemmer seg likevel for å dra, og får også med seg Gunnar som er litt mer vant til å være i skogen enn de to andre. De tre pakker tursekkene, og tar med seg veldig mye rart. Jo fyller sekken med ledninger og lakrislisser. Gunnar, som vet hvordan man skal pakke, glemmer alt utstyret hjemme.I løpet av skogsturen oppdager Stian noe som er veldig viktig for han.

Det kunne vært en sann historie, noe som har skjedd på ordentlig, men av og til skjer det ting vi ikke tror helt på. Vi tror det ikke det er mulig å binde fast et telt med lakrislisser.

Boka var litt spennende, men for ofte ble spenningen borte med en gang. Spenningen burde holdt litt lenger, for det var litt urealistiske at alt ordnet seg så fort. Møtet med Obersten ble avsluttet litt brått, man kunne holdt på spenning litt lenger. Når Kjakan skjøt med geværet inn gjennom vinduet til Obersten var det litt rart at det ikke ble mer bråk etterpå, men at alt bare ordnet seg. Det samme var når Kjakan falt ned fra broen, da fant de ham med en gang, og da ble det ikke så spennende. Det var bedre da Jo falt i fossen og det tok lang tid før de fant ut hva som hadde skjedd. Da holdt spenningen og man lurte på om det hadde gått bra.

Det var mye stygt språk i boka og det likte vi ikke så godt. Banningen passet av og til inn, som at de bannet mye når de ble redde, og at det var Kjakan som bannet oftest. Han var jo den som tøffest seg mest. Ronny og Kjakan minner om Roger og Kurt i Pitbull-Terje.

Vi likte Gunnar best fordi han var smart, hyggelig, sterk og den tøffeste av dem, selv om de andre prøvde å være tøffe.

Bildet på forsiden likt vi ikke så godt. Vi syntes boka var ok, men det var mye kjedelig, så man må være en tålmodig leser for å komme til det som er spennende og bra. Det var alt for mye banning. Boka passer for 6-9. trinn, og vi er usikre på om den bør være med i bokslukerprisen. Vi gir den terningkast 3-4.

Skrevet av Athena, Vanessa og Lars i 6A.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s