TV-krigen

TV-krigen

Bokanmeldelse av TV-krigen skrevet av Bjørn Ingvaldsen.

Forfatteren av TV-krigen er Bjørn Ingvaldsen. Boken er gitt ut av Gyldendal forlag, og TV-krigen ble utgitt i 2016. TV-krigen har 132 sider og det er ingen bilder i boka.

Bjørn Ingvaldsen ble ødt 16.januar i 1962 i Odda og er en norsk forfatter.

TV-krigen handler om to gutter, Ikaros og Dick. Ikaros bor hos bestefaren sin. Bestefaren til Ikaros er veldig fattig og det samme er Dick sine foreldre. De prøver å tjene penger på mange måter og kommer med smarte og dumme ideer. Det skal komme en helt ny TV-stasjon og TV-stasjonen skal ha en konkurranse der prisen er 2 millioner kroner. Bestefaren til Ikaros meldte seg på sammen med naboen sin, Begraveren. Det var bare 100 personer som kunne bli med i konkurransen. Bestefaren og Begraveren rakk det ikke, men Dick har en ide, en smart ide.

Boka er veldig spennende med en lykkelig slutt. Det var mange overraskelser, noe jeg liker, og det var mange morsomme episoder, som den gangen de skulle finne ideer til en jobb de kunne tjene penger på. Da sa Dick «reparere barnevogner», «dyrke bananer». Det var også morsomt da Begraveren sa når begravelsesbilen hans var borte, og han lurte på hvordan han skulle kjøre kistene. Da sa han; «Skal jeg hente folk med taxi?» Dette er noe av det som gjorde boka morsom.

Det var også noen negative ting ved boka. Det tok for lang tid før det skjedde noe i historien og det var heller ingen spenning i starten. Jeg fikk ikke så veldig lyst til å fortsette å lese boka. Jeg skulle også ønske at jeg fikk vite mer om Ikaros sin bestefar og naboen Begraveren. Det var lite skildringer og beskrivelser av disse personene.

Jeg anbefaler boka hvis man liker spennende og morsomme bøker. Jeg gir boka terningkast 5 og ikke 6, fordi boka burde hatt en bedre start da jeg synes dette er veldig viktig!

Skrevet av Camille i 6A.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s