TV-krigen

TV-krigen

Bokanmeldelse av TV-krigen av Bjørn Ingvaldsen.

Ikaros bor sammen med bestefaren sin, og i samme hus bor Dick, Begraveren og Isprinsessen. Begraveren driver et begravelsesbyrå, og Isprinsessen har vært kjendis, og vil gjerne bli det igjen. Ikaros er venn med Dick, og de har en plan om å bli rike. Ikaros har alltid vært fattig, men Dick var rik da foreldrene eide et stort kjøpesenter. De to vennene legger mange planer for hvordan de kan tjene penger å bli rike. En av planene er å tjene masse penger på elevbedriften de skal starte på skolen, men dessverre får de en ny jente på gruppa som vil bestemme alt.

En dag leser Bestefar i avisen at noen skal starte en helt ny TV-kanal i det gamle kjøpesenteret som foreldrene til Dick hadde før. Det skal startes Game-TV med store pengepremier. Bestefar bestemmer seg for å være med på det sånn at han kan vinne 2 millioner. Mange vil være med, og Bestefar klarer å komme seg med i konkurransen ved å snike seg inn en hemmelig inngang som Dick vet om, fordi foreldrene drev kjøpesenter der før. I konkurransen kan han ha med seg en venn, og tar med seg Begraveren. Begge drømmer om å bli rike. Bestefar ønsker å få hevet båten sin som er sunket, og Begraveren trenger ny bil fordi nøkkelen til bilen har sunket i havet. Ikaros og Dick bestemmer seg for å hjelpe Bestefar og Begraveren med å vinne pengene.

Boka var veldig bra, men litt kjedelig i starten. Det tok litt for lang tid før historien kom i gang. Bøker bør starte ganske rett i handlingen for at det ikke skal bli kjedelig. Det er greit at det er noen sider hvor man blir kjent med de som er med for å komme inn i historien, men i TV-krigen tok det for lang tid.

Det var mange morsomme episoder i boka. Den ene var da Ikaros og Dick var ute og fisket og fikk Begraveren på kroken. Han var nede på bunnen og lette etter bilnøklene og ble kjempesur da de fisket han opp. En annen morsom episode var da Bestefar og Begraveren under spørrekonkurransen måtte få det til å se ut som det snødde. Akkurat da eksploderte popkornmaskinen som Ikaros og Dick brukte for å selge popkorn, og alt popkornet så ut som snø.

Vi likte godt Bestefar som var leken og ganske tenåringsaktig. Han var morsom, oppdatert på nye ting, og snakket som en ungdom. Det hadde vært morsomt og hatt en sånn bestefar. Det var også morsomt at Begraveren ble så fort sint, men Isprinsessen var ganske kjedelig.

Forsiden på boka så ganske kjedelig ut, den eneste som var litt morsomt var båten som hadde kjørt inn i huset. Vi ble derfor overrasket når boka var morsom. TV-krigen er en humorbok som klarer å være morsom. Boka passer for 6. trinn, og den passer i Bokslukerprisen. Vi gir boken 4-5. Den hadde fått terningkast 5 hvis det ikke tok så lang tid før historien kom i gang.

Skrevet av Truls, Mooti og Kasper H i 6A.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s