​Lars er LOL

Lars er lol

Lars er LOL

Boka Lars er LOL er skrevet av Iben Akerlie. Forlaget er Aschehoug, og boka har 231 og er gitt ut i 2016. Iben Akerlie er en norsk forfatter og Lars er LOL er hennes første bok. Iben Akerlie er født 5. mars 1988. Hun er også skuespiller og har blant annet spilt i sesong 2 av NRK serien Mammon.

Boka tar opp temaet mobbing og handler om Amanda som skal begynne på skolen etter sommerferien. Hun og Sari gleder seg veldig til å bli faddere for noen små søte førsteklassinger. Sari er bestevennen til Amanda, men istedenfor og bli fadder for de nye førsteklassingene blir Amanda plukket ut til å være fadder for Lars som skal begynne i klassen deres. Lars har Downs syndrom og Amanda gruer seg til å bli fadder, fordi hun tror at Lars er rar og annerledes. Når Lars begynner i klassen ser Amanda at han er helt vanlig, og de blir gode venner.

Jeg synes boka er veldig bra, spennende og morsom. Jeg liker hvordan forfatteren beskriver hovedpersonene. Jeg føler at jeg blir kjent med dem og glad i dem, derfor ville jeg lese mer for å finne ut hvordan det går til slutt. Jeg ble overrasket over slutten, da ble det veldig spennende.

Forsiden kunne kanskje vært litt annerledes. For når jeg så på boka fikk jeg ikke superlyst til å lese den, men forsiden ga mer mening etter jeg hadde lest den.

Jeg vil virkelig anbefale denne boka. Jeg har ikke lest en bok med dette temaet før, og det gjør den veldig spesiell. Jeg gir boka terningkast 6.

Skrevet av Ida i 6A

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s