Det forsvunne manuskriptet

det forsvunne manuskriptet

Det forsvunne manuskriptet skrevet av Ingeborg Dybvig

Det forsvunne manuskriptet er en av flere krimbøker Ingeborg Dybvig har skrevet. De handler om Clara, og i hver bok reiser hun til forskjellige land. Det er ulike mysterier i hvert land, og de er ofte knyttet opp mot landet hun besøker.

I denne boken reiser Clara til Cambridge i England. Hun er med faren sin som er fotograf. Han har fått i oppdrag å ta bilder av et veldig verdifullt gammelt manuskript. Når faren er og spiser lunsj, bytter noen ut manuskriptet med et falskt ett. Dette oppdager ikke faren, men fortsetter å ta bilder. Når tyveriet oppdages, tror de at det er faren til Clara som har tatt det, og han puttes i fengsel. Clara prøver å hjelpe ham, og får etter hvert hjelp av fetteren sin Simon, som bor i England. De blir kjente med to damer som vasker på biblioteket der manuskriptet ble stjålet, og etter hvert begynner Clara og Simon å synes det er noe mistenkelig med dem.

Boken er veldig bra. Den er lett å lese, og ikke så veldig skummel, så den passer for mange aldersgrupper. Den er spennende fordi Clara ofte havner i problemer. Det er mye handling, og det skjer mye dramatisk. Man blir godt kjente med Clara, og det er spennende å lese om en vanlig jente som det skjer mye spennende med, og som må løse mysterier. Det er fint med en liste bakerst i boken der det står ting man kan gjøre i Cambridge.  Det er også en ordliste over de engelske ordene i teksten, hvis man ikke vet hva de betyr.

Boken er veldig spennende, jeg gir den terningkast fem.

Maria L 6B

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s