Fuglefrakken

Fuglefrakken

Fuglefrakken av Inger Marie Kjølstadmyr og Øyvind Torseter

Fuglefrakken er en historie om skredderen Pierre, som en dag bestemte seg for at han ville fly som en fugl. Han stenger butikken og syr seg en fuglefrakk. Når frakken er ferdig ringer han alle avisene og forteller at han vil hoppe fra Eiffeltårnet å fly som en fugl. Med seg opp i Eiffeltårnet har han vennen sin, frisøren Francois.

Det er en litt spesiell historie, men at det faktisk har skjedd gjør den ganske kul, det gjør historien bedre. Det er en frisør som forteller historien til en gutt som er innom og klipper seg, og vi er litt usikre på om det er vennen til Pierre som forteller historien. De likner på hverandre, og frisørsalongen ligner. Vi er ikke helt enige, for mulig det også er sønnen. Vi tror det er meningen at vi som leser skal bli litt usikre.

Vi liker tegningene, og at fargene gjør at det minner om gamledager. Vi er litt usikre på hvorfor Pierre har snabel, og noen andre av figurene har dyrehoder, men vi tror det er fordi små barn skal synes den er morsommere, og at det ikke blir så virkelig. Da blir ikke historien så skummel. Innsiden minner om stoffet til en frakk, og det passer jo bra. Det hadde også vært fint med noen ekte fotografier, siden det faktisk var en mann som hoppet fra Eiffeltårnet med en fuglefrakk.

Historien er litt kort. Vi skulle gjerne blitt litt bedre kjent med Pierre. Vanskelig å skjønne hvorfor han gjorde det, var han dum? Han virker også litt ensom.

Historien passer for alle, men de minste må ikke få vite at det har skjedd på ordentlig. Vi synes ikke den bør være med i Bokslukerprisen fordi meningen med den er at vi eleven skal bli flinkere til å lese, og da er denne boken for kort.

Vi synes boken er rar, men liker den litt også, spesielt fordi det er en sann historie. Den får terningkast fire.

Skrevet av Adrian, Sanna, Vanessa og Alfred i 6A.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s