Hades’ hus skrevet

Hades hus

Hades’ hus skrevet av Rick Riordan

Hades’ hus er bok nummer fire i serien om Gudene fra Olympos. Det er en fordel å ha lest alle de tidligere bøkene om Percy Jacksen først. Bøkene er basert på gresk og romersk mytologi.

Boken handler om syv tenåringer, der fire er greske og tre er romerske, der alle har en av forelderen som er gudommelig. Det er en spådom som sier at fienden, Gaia, som er jorden, holder på å våkne. Hvis hun våkner kan jorden rase sammen, og alle vil dø. De syv ungdommene reiser rundt med båten Argo II, en båt som kan reise på vannet og i luften, for å finne Gaia og få henne til å sovne igjen.

Utfordringen for de syv tenåringene er at Gaia har fått alle monstrene til å kjempe mot dem. Og et monster våkner med en gang man har drept det. Det er noe som kalles dødens port, som alltid står åpen for døde monstre. Det betyr at de bare kan ta heisen opp igjen, gå ut av porten å kjempe videre, rett etter at de døde. Det gjør det nesten umulig å bekjempe dem.

Percy og Annabeth, to av tenåringene, har derfor som oppdrag å reise til monstrenes rike, Tartaros, for å stenge porten. Da vil monstrene være døde lengre, og det kan være mulig å nedkjempe monstrene og Gaia.

Rick Riordan skriver veldig bra. Bøkene er basert på mytologi, og man blir veldig sugd inn i historien. Historien er veldig spennende, og det som skjer virker ekte, selv om det er fantasy og det ikke går an. Riorden forklarer bra og handlingen er bygd opp på en bra måte. Alt som skjer avhenger av tilfeldigheter, og det er mange detaljer i det han skriver, det gjør det mer ekte.

Personene i boka har fortellerstemmen i hvert sitt kapittel. Personene er beskrevet bra, og det er en fin sammensetning av ulike personligheter. Det er mange morsomme og forskjellige personligheter.

Jeg lærer mye om gresk og romersk mytologi, selv om jeg ikke tenker på det. Det er en ordliste bak i boka som forklarer ting fra mytologien det står om i boka

Boken er veldig spennende og bra, det er den beste boken i serien, og en av de beste bøkene jeg har lest. Jeg gir den terningkast seks.

Ingrid 6B

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s