Harry Potter og Dødstalismanene

Dødstalismanene

Dødstalismanene er syvende og siste bok om Harry Potter. Den handler om at Harry Potter drar ut for å finne malacruxene, og han tar med seg Ronny og Hermine på reisen. Malacruxene er deler av Voldemorts sjel, og for å kunne drepe Vodlemort må de først ødelegge alle delene av sjelen hans. På reisen finner de tre venne ulike ting som kan hjelpe dem, blant annet dødstalismanene.

Jeg liker boka godt. Liker spesielt måten den er skrevet på, og hvordan følelsene hos personene i boka blir beskrevet. Selv om personene er beskrevet utenifra, er det lett å skjønne hva som skjer inne i hodene deres. Jeg kjenner meg godt igjen i personene, spesielt i Hermine, men også litt i Ronny. De er mer vanlige personer enn Harry Potter, og derfor lettere å identifisere seg med. Med Harry Potter skjer det litt for mye spesielt.

Forfatteren skriver sånn at det er lett å se for seg hvor og hvordan ting foregår. Den er spennende nesten hele tiden, og samtidig morsom, det liker jeg. I de andre bøkene tar det litt tid før historien kommer i gang, men i denne boken skjer det noe hele tiden. Grunnen til det er at etter å ha lest de andre er man allerede en del av dette universet, og bøkene trenger ikke forklare så mye. Bøkene bør leses i riktig rekkefølge.

Dette er den beste boken i serien, og jeg gir den terningkast seks.

Maja 6C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s