Kryptalportalen

kryptalportalen

Bokanmeldelse av Kryptalportalen.

Forfatteren heter Bobbie Peers og illustratøren heter Nicolay Lockersen. Kryptalportalen ble gitt ut i 2016 på Aschehoug og den har 269 sider. Bobbie Peers er født 13 juli 1974 og han er oppvokst i Norge. Han er kjent for filmene og bøkene sine. Kryptalportalen er bok 2 i en serie om William Weneton. Peers sin første bok i serien heter Luridiumstyven.

Hovedpersonen heter William Weneton. Han født og oppvokst i England og flyttet til Norge da han var 6 år. Bestefaren til William forsvant sporløst for åtte år siden på Victoria Station i London. Da William blir 12 år og begynner i 7 klasse får han noen anfall. Anfallene gjør at han ikke kan kontrollere sinnet sitt og han klarer ikke å knekke koder! Når skolen slutter og William er på vei hjem føler han at noen ser på han, han snur seg og der står det en skygge bak noen trær og holder øye med ham. I samme øyeblikk kommer det en bil som er sendt fra instituttet for å hente William! Når William kommer fram til instituttet, får han vite at han får de anfallene når en som heter Cornelia Stanger, en av instituttets verste fiender, går igjennom en portal i Oxford. Dette gjør William veldig redd! Han får også vite at en av instituttets verste fiender som de hadde klart å fryse ned, hadde Cornelia klart å få ut av instituttet. Dette uten at noen visste det! Nå prøver William å finne Cornelia og Abraham.

Jeg liker denne boken fordi det er en veldig god oppfølger av eneren! Historien fortsetter der første bok slutter, og siden jeg likte Luridiumstyven veldig godt, var det spennende å lese fortsettelsen. Jeg liker også at når det skjer noe så skjer det veldig mye! Når han tror at instituttet har løyet for han, klarer William å undersøke om dette stemmer, og det er veldig spennende. Jeg liker også at William ser ting som har skjedd og skal skje når han får anfall. Det hjelper William til å skjønne det hemmelige livet hans. Det jeg likte best med boken var slutten fordi da skjedde det så mye spennendene, og jeg var ikke helt sikker på om det kom til å gå bra. Jeg tror det kommer en til!

Det jeg ikke likte med boken var at i starten ble ikke alltid spenningen som avsluttet et kapittel fulgt opp i neste kapittel, og da ble det litt rotete. Det var også noen vanskelige ord av og til!

Jeg anbefaler boken til de som har lest bok 1, Luridiumstyven! Jeg anbefaler den også til de som liker å lese! Jeg gir den terningkast 4 fordi den til tider var veldig spennende, men av og til litt rotete.

Skrevet av: Henriette i 6A

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s