Marg&bein: Tre midnattsgrøss

tre midnatssgrøss

Bokanmeldelse av Marg&bein: Tre midnattsgrøss.

Tre midnattsgrøss inneholder tre historier skrevet av forfatterne Arne Svingen, Jon Ewo og Ingunn Aamodt. Alle tre skriver for Marg&bein serien. Vi liker at bøker er delt opp i flere ulike historier.

Første historie er Skyggen i skogen skrevet av Arne Svingen. Den handler to barn som har vært alene i et bomberom i et år. De hadde blitt plassert der av foreldrene sine midt på natten. Når barna begynner å høre mystiske skritt utenfor, og bunkersen begynner å gå tom for luft, blir de nødt til å gå ut. Der er alt ødelagt, også hjemmet deres, og fluene er blitt kjempestore. Etter hvert oppdager de noen skapninger, som skygger i skogen, og som de ikke vet om er snille eller slemme.

Andre historien er Charlie Charlie skrevet av Jon Ewo. Historien handler om Anita som er sammen med Jøran. Hun ønsker å gjøre det slutt med han fordi han alltid er så sint.  Han blir også sjalu på broren, som er en helt annen type enn han, og han derfor begynner å true henne. Han ødelegger også en gave han har gitt henne. For å få en slutt på forholdet bestemmer Anita seg for å Spille Charlie Charlie, sånn at demoner kan gi henne råd om hvordan hun kan bli kvitt Jøran.

Siste historie heter Mentalsykehuset og er skrevet av Ingunn Aamodt. Her er det søsknene Johanna og Johannes som bestemmer seg for å overnatte på et nedlagt mentalsykehus, galehuset, hvor det går rykter om at det spøker. I gamle dager drev de med lobotomi på sykhuset. Da stakk de lange nåler in i hjernen på folk fordi de trodde det skulle gjøre dem friske. I løpet av natten våkner Johanna for å tisse, og da er det plutselig et vanlig sykehus. De tror Johanne er en av pasientene, og tror hun er helt gal.

Boken var helt ok, men den kunne vært skumlere. Når man først liker skumle bøker, vil man bli ordentlig skremt. Vi liker at det er åpne slutter, der vi ikke vet om det gikk bra eller ikke. Samtidig er det litt irriterende å ikke vite hva som skjer, men det er jo poenget. Det er også det som ofte gjør historien skummel, at man ikke helt vet. Historien Mentalsykehuset var den skumleste fordi det var usikkert hva som egentlig skjedde. Dessuten gjorde bildet i starten av historien det ekstra skummelt. Vi likte også at historien Charlie Charlie handlet om en lek vi barn driver med i dag, selv om den historien var minst skummel.

Vi anbefaler boken fordi den passer for de fleste, den var ikke superskummel, men passe skummel. Gir den terningkast 4.

Skrevet av Johannes, Adrian, Alfred, Truls og Nora i 6A.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s