Mørkets Bok

Mørkets bok

Edward Rubikons Mysterier: Mørkets Bok

Forfatteren er Aleksander Kirkwood Brown  og Andreas Iversen er illustratøren. Boka ble utgitt i 2016 og den har 127 sider.

Både Aleksander og Andreas er norske og de elsker skumle ting. Aleksander Kirkwood Brown har skrevet mange skumle bøker mens Andreas Iversen har lagd masse tegneserier i aviser.

Boka handler om en gutt som heter Edward Rubikon som har en venn som heter Kasper. De møter også Nadira som er lærernes favoritt, men de finner ut av at hun ikke er sånn som de tror. De bor i en by som heter Grimsrud som i følge Edward er full av mørke krefter. Edward er modig og tøff mens Kasper ikke alltid vil. Det som skjer er at de har gym og da kommer det masse biller og de får alle billene ut utenom en, som en av elevene sluker. Hun får hosta den opp og Edward vil finne ut hvor de kommer fra, fordi de ser ikke ut som vanlige biller. De går ned i kjelleren i gymsalen og finner en bok som de senere finner ut at heter «mørkets bok». Den kan åpne en portal som igjen åpner en verden full av monstre.

Det som er positivt med boka er at de klarer og få noe morsomt og spennende til å passe sammen. For eksempel når alle vet at Edward har planlagt at han og Kasper skal på vampyrjakt. Kasper blir flau over at han er vennen til Edward og overser han mens han prøver å få Kasper til å vente. Like etterpå skal de ut på tur for å finne ut mer om boka. Det er også en bra handling i boka. Handlingen er kort, men den får meg allikevel litt inn i historien. Boka er også en tegneserie noe jeg er veldig glad i, fordi jeg leser mye tegneserier. Det er lettere å lese, og jeg synes det er mer ryddig . I «vanlige» bøker er det ofte mye tekst uten avsnitt, og det gjør meg litt forvirret.

Det som er negativt er at den er kort, og da blir jeg ferdig å lese så fort. Jeg ville gjerne ha lest mer om Edward, Kasper og Nadira og jeg håper det kommer flere bøker i serien som er litt lengre.

Jeg anbefaler boka til de som liker bilder og tegneserier og fordi jeg likte den. Hvis jeg skulle gitt den et terningkast ville det blitt: 5 fordi den er litt kort.

Skrevet av Lars (11 år) i 6A.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s