Mysteriet i Fenmyrskogen

Mysteriet i Fenmyrskogen

Mysteriet i Fenmyrskogen av Sissel Chipman

Filip må bo hos kusinen Ellinor på landet når faren hans skal ut i krigen. Moren og broren til Filip er døde. Ellinor har en favoritthane som heter Hamish, og hanen skal hele tiden passe på henne. Filip vil skyte hanen en dag han leker, og da tar Ellinor Hamish med seg og rømmer ut i skogen. Filip løper etter henne. Ellinor faller når hun løper inn i skogen, og hun slår foten sin. Da kommer det en enhjørning som kan hjelpe henne. Hvis man blir berørt av hornet til enhjørningen, blir livet forandret, men man vet ikke om det er til det bra eller til det dårlige. Når Ellinor berører hornet blir benet bra, og hun kan gå igjen. Hanen berører også hornet, og han får tre magiske krefter.

Det finnes en gammel overtro om at Grønnfarger, noen små vesener, bor i skogen. Når de er alene har de lett for å dø, men mange sammen er de udødelige. De er veldig farlige, og det går rykter om at de spiser barn. De kidnapper Ellinor og Hamish, og Filip må prøve og ordne opp.

I starten var det litt forvirrende at i annet hvert kapittel var det hanen som var fortellerstemmen, og i annet hvert kapittel var det Ellinor eller Filip. Det var litt vanskelig å skjønne hvem det var som snakket, og spesielt at første kapittel startet med at hanen fortalte. Boken var heller ikke helt troverdig, og noe av det overnaturlige var ganske overdrevet, spesielt de magiske kreftene som hanen fikk.

Personene i boken ble godt beskrevet, og jeg ble godt kjent med dem. Det var spennende da Ellinor ble tatt til fange, og jeg likte å lese om de mørke kreftene i skogen. Boken ble veldig spennende mot slutten.

Jeg likte boken sånn passe. Den var av og til spennende, men litt overdrevet. Passer for de som liker fantasy. Jeg gir boken terningkast 4.

Skrevet av Nora i 6A.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s