Pengene eller live

Anmeldelse av Pengene eller live

Forfatter: Svingen, Arne

Illustratør: Torstein Nordstrand
Forlag: Gyldendal

Årstall: 2016

Sider: 61

I boken «Penger eller livet» av Arne Svingen møter vi Henrik som er på vei hjem.  Plutselig kommer det en bil opp på fortauet. Ut av bilen kommer det en skummel mann, og han sier: «Der er du! Du skylder meg 100.000 kroner.» Henrik skjønner ingenting. Mannen sier at han skal møte han der i morgen for å gi han pengene han skylder. Han forteller at Henrik har 24 timer på seg for å gi pengene. Mannen setter seg inn i bilen, og kjører av gårde.  Etter bilen har kjørt av gårde, så kommer kompisen til Henrik og spør hva som har skjedd. Henrik sier ingenting i begynnelsen, men sier hva som har skjedd etter hvert.

Når Henrik våkner dagen etter står han opp og skal på skolen. Henrik går ned for å spise frokost. Nede sitter pappaen hans. Han spør om han vil være hjemme med ham fordi han har mistet jobben. Han ønsker at Henrik skal holde han med selskap. Henrik sier nei. Etter skolen må Henrik snike seg unna den skumle mannen, men det klarer han ikke. Mannen ser han og da blir han redd, men pappaen kommer og henter Henrik og kompisen. Pappaen kjørte så fort han kunne. I bilen forteller pappaen at han har lånt pengene. Han trengte dem siden han ikke har jobb lenger.  Pengene er dessverre borte. Han har brukt pengene på spilling.

Pappaen, Henrik og kompisen kjører til der den skumle manne bor. De ringer på og han kommer ut. «Der er dere», sier den skumle mannen og fortsetter «Du skylder meg penger!» Pappaen forklarer at han ikke har de pengene. Den slemme mannen blir sint, og banker opp pappaen. De prøver å lage en avtale med den skumle mannen, men han nekter.

Jeg syntes pengene eller livet er en spennende bok. Det skjer ting alltid i boka, det er spenningstopper hele tiden, den går bare oppover og oppover. Det er ingen steder der det flater ut og er kjedelig. Når du har lest en side vil du lese flere sider. Når spenningen går nedover så skjønner man at boka er slutt.

Jeg liker også at de to guttene klarer å lure han slemme fyren.

Boken får terningkast seks fordi den var spennende hele tiden.

Skrevet av Adrian 6A

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s