Revolvergutten 2

Basic CMYK

Revolvergutten 2 av Arne Svingen

Revolvergutten 2 er en fortsettelse av Revolvergutten 1. Man bør ha lest eneren først, hvis ikke kan det være litt vanskelig å henge med i starten. Jeg har ikke lest første bok.

Boken handler om Robin. Faren til Robin er tyv, og det virker som faren ble satt i fengsel i første bok, og at han nå har rømt for å ordne opp i noe. Robin bor derfor hos bestevennen sin Martin. Faren ønsker at Robin en dag skal ta over kjeltringvirksomheten hans, men det vil ikke Robin, han vil bli forsker.

Faren har en bulgarsk fiende som heter Borris. Sønnen til Borris, Ivan, begynner en dag i klassen til Robin med navnet Ivar. Han er veldig rampete. Ivan har begynt i klassen for å få informasjon fra Robin om faren hans, sånn at Borris kan finne han. En dag Robin besøker faren i skogen hvor han har gjemt seg, forteller han Robin om Ivan, og om hvem han er. Robin og Martin møter senere Ivan i skogen. Han har med seg en revolver, og tuller med at han skal skyte et eple fra hodet deres. I skogen blir Robin og Ivan godt kjent, og de finner ut at de liker hverandre, og at ingen av dem vil bli tyver sånn som fedrene er. De vil at foreldrene skal bli venner, og de snakker med rektor sånn at hun kan hjelpe dem.

Jeg likte boken godt, men tror jeg hadde likt den enda bedre om jeg hadde lest første bok. Den var litt forvirrende i starten fordi jeg ikke visste hva som hadde skjedd tidligere. Boken var spennende, spesielt da de var på kontoret til rektor og Ivan tok fram revolveren. Likte også da guttene møttes i skogen og de fant ut at de liknet hverandre, og at de sammen ville prøve å få fedrene til å bli venner. Det var spennende å lese om hvordan det er å vokse opp i en kriminell familie, og syntes det var fint at forholdet mellom Robin og faren var bra, selv om faren var kriminell.

Jeg gir boken terningkast fem fordi jeg likte personene og historien deres.

Skrevet av Nora i 6A. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s