Utdeling av Bokslukerprisen 2017

Utdeling av Bokslukerprisen 2017

Høsten 2016 leste 25 000 elever på 6. trinn seg igjennom ti utdrag fra ti ulike bøker, alle skrevet av norske forfattere. De stemte frem sine favoritter, og de fem bøkene med flest stemmer gikk videre som superfinalister. Superfinalistene var Far din av Bjørn Ingvaldsen, Luridiumstyven av Bobbie Peers, Ulvehundgåten av Jørn Lier Horst, Evig midnatt på museet av Aleksander Kirkwood Brown, og Dobbeldaten av Robert Næss.

For å kåre én vinner, lest fem juryklasser fra ulike deler av landet superfinalistene nøye fra perm til perm, vurderte og diskuterte seg frem til den boken de mente fortjente prisen. Vinneren ble avslørt på Sentralen i Oslo 20. april, og 6A var så heldig at de fikk være med på prisutdelingen. Vinner av Bokslukerprisen var Bobbie Peers med boken Luridiumstyven, gratulerer!

6A var med å lese seg frem til de fem superfinalistene, og alle hadde sine favoritter. At Bobbie Peers vant prisen, hadde mange i klassen tippet i forkant av utdelingen. Klassen har i tillegg til årets Bokslukerbøker lest mulige bøker til neste års Bokslukerpris. Edgar og Nora fikk fortelle om hvordan det har vært å lese og vurdere bøker til publikum på Sentralen, en oppgave de gjennomførte med glans!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s