Gjenferdene på skolen

Gjenferdene på skolen

Gjenferdene på skolen

av Arne Svingen, Gyldendal, 2017

En klasse skal overnatte på skolen. Læreren forteller dem en historie før de skal sove, om at skolen egentlig var et sykehus, og at en gutt som ble lagt inn var helt vill. Han var så vill at de måtte spenne han fast. Når legen kommer for å behandle han er han forsvunnet. De finner blodflekker på gulvet, og når de leter etter han hører de et skrik fra kjelleren. Der er det masse blodsprut overalt, og gutten og en sykepleier er borte.

Etter at klassen har sovnet våkner Marte. Hun har på seg et kjede hun har fått av oldemor, med beskjed om at hun alltid må ha det på seg på skolen. Marte er helt alene når hun våkner, resten av klassen har forsvunnet. Hun hører lyder fra kjelleren, og der finner hun klassen som står tause inntil en vegg. Marte ser en skygge, og deretter et ansikt. Det er den ville gutten som ble lagt inn for mange år siden, og som forsvant. Plutselig dukker oldemoren hennes også opp, og hun var sykepleieren som ble borte sammen med gutten. Oldemoren ber Marte bruke smykket for det beskytter henne mot mørke krefter. Oldemor hadde tatt av seg smykket for å bade da hun forsvant.

Jeg har lest mange av bøkene i Svingens mørke verden. Mange av de andre har ikke vært så skumle, men denne var litt skummel, og bedre enn flere av de andre jeg har lest. Jeg klarte ikke slutte å lese fordi jeg hele tiden lurte på hva som skulle skje videre. Det var skummelt at det var blodflekker på gulvet, og at skolen hadde vært et sykehus. Jeg gir boka terningkast 5 fordi den var skummel og spennende.

 

Tinde 6C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s