Hysj

Hysj

Hysj

av Magnhild Winsnes, Aschehoug, 2017

De to jentene Hanna og Siv er bestevenner. De elsker å fange krabber og leke sammen. Men denne sommeren har de blitt eldre, og alt har forandret seg litt. Hanna vil fortsette og leke, men det vil ikke Siv. Siv vil være mer sammen med de eldre, sammen med storesøsteren sin Mette. Foreldrene til Siv og Mette spør Hanna om hva Mette holder på med, og om hun har begynt å røyke. Hanna synes det er vanskelig å vite hva hun skal svare dem. Boken handler om å bli eldre i hodet og i kroppen.

Jeg syntes boka var litt ekkel og litt spennende. Spennende med beskrivelsen av de store som kom med bil, råkjørte og røyket i bilen, gjorde ting de ikke fikk lov til. Litt ekkelt at det var tegnet så mye nakne kropper. Boken var litt rar fordi den skrev om det å bli eldre, men det var også litt spennende. Boken er nok mest for jenter, og det kunne godt vært med litt flere gutter, men det var ikke så farlig. Tegningene var både kule, rare og morsomme.

Det er viktig med sånne bøker fordi den handler om å bli eldre, og det er sånn folk skal bli etter hvert. Boken får terningkast 4.

 

Jan Filip 6C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s