Nattspeilet

Nattspeilet_productimage

Nattspeilet

av Ørjan N. Karlsson, Gyldendal, 2017

Boka handler om Mathias som holder på å dø av kreft. En natt dukker en jente opp på rommet han på sykehuset og ber han bli med til Bifrost. Hun blir like plutselig borte, og Mathias skjønner ingenting. Han finner et ark på gulvet som jenta har mistet, og på arket er oppskriften på månevann som skal hjelpe han til å finne veien til Bifrost. Mathias bruker oppskriften og kommer seg dit, og der møter han jenta, Tara. Hun tar han med til Nattspeilet, der han kan se fremtiden, og hva som kan hjelpe han med å bli frisk, og å nedkjempe den onde fyrst Cernac som regjerer i Bifrost. Cernac er slem mot alle i Bifrost, sånn at det er vanskelig å leve der, og om han dør, vil også kreften til Mathias forsvinne.

Nattspeilet er en veldig spennende bok, fordi det er to verdener der det både er likheter og forskjeller, og at Cernac har innvirkning på både det som skjer i Mathias verden, og det som skjer i Bifrost. Mathias kan derfor redde både seg selv og Bifrost hvis han klarer å drepe Cernac. Jeg liker godt fantasyuniverset i boka, og Mathias, som jeg føler jeg blir godt kjent med, liker jeg også. Liker også Tara, vennen hans. Jeg ble mistenksom på baron Okel, bestefaren til Tara, men ikke så mye at jeg ikke ble overrasket underveis.

Det var gøy og annerledes at det var et spill bakerst i boka. Morsomt at spillet var en annen historie, men likevel knyttet opp mot historien i boka. Jeg tapte en gang, og klarte det andre gang. Det var sikkert fordi jeg hadde lært litt triks første gangen jeg spilte det.

Synes absolutt denne boka børe være med i Bokslukerprisen til neste år. En av de beste bøkene jeg har lest. Gir den terningkast 6.

Leo 6C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s