Bobla

Bobla

Bobla

av Siri Pettersen, Gyldendal, 2017

Bobla handler om Kine som føler at alle bestemmer over henne. Moren maser veldig, og hun blir tvunget til å gjøre masse ting hun ikke har lyst til, som å svømme. Derfor er Kine mye sur, og hun sier hun gleder seg til å dø, for da får hun fri. Kine liker å besøke kirkegården, og en dag hun er der snubler hun i en kule på størrelse med en appelsin. Inni kulen er det en liten tøydukke. Kine tar den med seg hjem, og mens hun sover vokser kulen til en stor boble. En boble bare Kine kan gå inn i. Foreldrene kommer ikke inn, og de prøver å få henne ut ved å knuse bobla, men det går ikke.

Kine oppdager at hun kan fly rundt hvor hun vil med bobla. Hun kan også ønske seg det hun vil, men bare ting, ikke levende skapninger. Tøydukka i bobla begynner å vokse, og begynner etter hvert å endre seg til å bli ganske ond.

Bobla var en skikkelig bra og spennende bok. Den hadde overraskende vendinger, og det skjedde ting vi ikke forventet. Det var spennende at hun gikk inn i bobla for å beskytte seg mot det hun syntes var vondt, og at ingen andre levende kunne komme inn enn henne. Slutten var veldig bra, da skjer det noe som frigjørere henne fra noe av den tvangen hun hadde i livet sitt. Vi likte at det var en dypere betydning med boka, og gir den terningkast 6.

Signe og Sirin 6A

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s