Marg & Bein: Dukkens rette eier

Dukkens rette eier

Marg & Bein: Dukkens rette eier 

av Ingunn Aamodt, Cappelen Damm, 2017

Jeg har ikke lest Dukken, første boka, men det gikk fint å lese Dukkens rette eier uten å ha lest den.

Eva har fått en dukke med brunt hår av oldemoren sin. Det som skjer med dukken, skjer med henne. Eva skjønte først ikke det, så hun oppførte seg ikke så bra mot dukken. Derfor skjedde det mange fryktelige ting med Eva. Hun brakk armen, mistet et øye, forstuet foten, og til slutt falt hun ut av vinduet og brakk nakken. Det var fordi hodet på dukken ble revet av.

Kusinen til Eva liker å ta stygge bilder av folk og legge ut på nettet. En søndag hun besøker oldemor finner hun ut hva som er spesielt med dukken Eva har fått, og hun vil ha dukken. Hun klarer å lure den fra Eva som ligger lam på sykehuset ved å kjøpe en ny som hun bytter med den gamle. Kusinen behandler dukken fint, og det skjer fine ting med henne. Hun ønsker seg et nytt kamera for å ta stygge bilder av naboen som er kjendis. Det får hun.

På sykehuset ligger Eva og prøver å få gitt beskjed til foreldrene sine om at hun må ha dukken tilbake for at hun skal bli bra igjen. En ny type maskin kan skrive de bokstavene Eva ser på, og derfor kan Eva prøve å gi dem beskjed om dukken selv om hun er helt lam. Legen vil at Eva skal skrive navnet sitt. Når Eva prøver å skrive noe annet, tror legen at hun ikke er frisk nok, og tar bort maskinen.

Det var en ganske bra bok. Den var spennende fordi det skjedde mye, som da Eva prøvde å skrive en beskjed om dukken. Hun ble sliten av å skrive med øyet, og frustrert da legen ikke skjønte det, og ikke lot henne skrive ferdig. Jeg likte også godt at kusinen fikk smake sin egen medisin. Boka er nok skummel fordi som ikke er så glad i dukker. Den flyttet nemlig på seg når ingen ser på den. Jeg syntes ikke den var så skummel, men litt ekkel. Jeg gir boka terningkast 6.

 

Ridwan 6A

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s