Benny-Bobs beste bråkebøller

Basic CMYK

Benny-Bobs beste bråkebøller

av Arne Svingen, Gyldendal, 2017

Boka handler om en klasse som skal sette opp et skuespill. De har en lærer, Benny-Bob, som er veldig opptatt av seg selv. Benny-Bob planlegger at han skal ha hovedrollen, og at eleven skal være busker. Han er dum og egoistisk, og rett og slett en veldig dårlig lærer. Han får f.eks elevene til å måke snø hjemme hos seg i lekse. Marit er en annen lærer på skolen som er mye flinkere og har dramautdannelse. Benny-Bob og Marit skal sette opp hver sin teaterforestilling med klassene sine. Den som setter opp det beste stykket skal få presentere skolen i en teaterkonkurranse. De to lærerne prøver å stjele ideer fra hverandre for å få det beste resultatet. En mor i klassen jobber på et teater, noe som gjør at de skal få sette opp stykket der.

Vi var veldig uenige i hva vi mente om boka. Mathea, Phillip og Emmeline syntes boka var sånn passe. Den var morsom noen steder, men selve handlingen var litt kjedelig. Spesielt i starten var den morsom, men så ble handlingen ganske rotete utover i boka. Det gjorde at hoveddelen ble kjedelig fordi det ikke skjedde så mye. Vi gir den terningkast 3-4.

Sander likte boka veldig godt, og klarte ikke stoppe å lese den. Den var morsom, som da Benny-Bob skulle forklare klassen hva en kommune er, og han forteller at det er et monster i skogen som spiser barn. Når læreren forteller at kommunen skal sette opp et teaterstykke blir barna i klassen kjemperedde. Boka får terningkast 5.

Emmeline, Phillip, Mathea og Sander 6C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s