Marg & Bein: Dukkens rette eier 

Dukkens rette eier

Marg & Bein: Dukkens rette eier 

av Ingunn Aamodt, Cappelen Damm, 2017

Boka handler om en dukke. Det som skjer med dukken skjer med eieren. Oldemoren til Eva eide dukken, og hun skjemte den bort og fikk et bra liv. Eva arver dukken, men vet ikke hvilken magisk kraft den har. Hun er irritert over at hun bare får en dukke etter oldemor. Eva behandler ikke dukken bra, og stikker spiker i øyet, og river av den hodet. Det som skjer med dukken skjer med Eva, og hun får ødelagt øye, og faller ut av vinduet og brekker nakken. Eva blir lam. Hun ligger på sykehuset og holder på å dø.

Kusinen til Eva, Mari Johanne, er skikkelig slem. Hun tar stygge og slemme bilder av folk og legger ut på Instagram. En dag får hun vite hva som er spesielt med dukken Eva har arvet, og hun vil ha tak i den. Hun spør foreldrene til Eva om hun kan få den, og de sier at det er greit. Eva får ikke gitt beskjed om at de ikke må gi den bort. Hun klarer ikke gi beskjed siden hun ikke kan snakke. Mari Johanne reparere dukken, og da blir Eva bedre. Eva får bruke en maskin der hun kan skrive ved å stirre på bokstaven hun vil bruke. Hun prøver å få gitt beskjed til foreldrene ved å skrive en beskjed, men det er slitsom å skrive med et øye. Legen misforstår henne, og hun får ikke fullført den beskjeden hun vil gi foreldrene. Mari Johanne ødelegger dukken igjen.

Boka var bra fordi det var masse spenning i den, og den holdt på spenningen gjennom hele boka. Det var litt irriterende at man ikke fikk vite alt, og det gjorde at man ville lese mer.  Det var litt forvirrende å skjønne hvem som eide dukken når, og hvem det ville skje ting med. Det var heller ikke alltid så lett å vite om det var snakk om dukken eller en av de to hovedpersonene. Men vi likte godt at det var to hovedpersoner, og at historien svitsjet mellom de to. Litt uventet at en av hovedpersonene var så slem, derfor var det bra at hun fikk igjen. Eva som lå lam på sykehuset var godt beskrevet, og det var slitsomt å leve seg inn i hennes situasjon.

Boka var ikke direkte skummel, men ganske ekkel. Den får terningkast 5 fordi den var spennende og det skjedde noe hele tiden.

 

Erlend, Peter, Herman og Mina 6C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s