Nattspeilet

Nattspeilet_productimage

Nattspeilet

av Ørjan N. Karlsson, Gyldendal, 2017

Boka handler om Mathias som har kreft. Han må ta masse cellegift som han blir veldig sliten av. Han faller i søvn, og møter et vesen som heter Tara. Tara forteller hvordan Mathias skal komme seg inn i en magisk verden ved å lage et spesielt vann om natten. Mathias klarer det, og kommer inn i verdenen Bifrost. Der er det en ond mann som heter Cernac som vil drepe barn for å ta barnas krefter til og selv leve. Mathias må drepe Cernac for å overleve. Da vil han også redde Bifrost. Han ser i nattspeilet hva han må gjøre for å drepe Cernac. I nattspeilet ser han også litt om hva som vil skje i fremtiden.

Nattspeilet var en veldig bra bok. Det var en spennende og trist historie, der det samtidig finnes et håp. Håpet er der gjennom hele boka. Fantasyverdenen var ikke så magisk, men det passet fint for meg som ikke er så glad i fantasy. Den var mer trist. Den lignet også litt mer på den virkelige verden, bare at det var flere onde krefter der.

Jeg likte også godt spillet. Det hadde sin egen historie. Jeg kunne ta egne avgjørelser, og bestemte hva som skulle skje videre i spillet, det gjorde noe med hvordan historien ble.

Boka var spennende fordi den var trist, men også med et håp. Den får terningkast 5.

Lova 6A

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s