Bobla

Bobla

Bobla

av Siri Pettersen, Gyldendal, 2017

En fantasifull og opplevelsesrik bok. 🙂

Når jeg leste Bobla fikk jeg lyst til å bare lese videre, og når jeg var ferdig skulle jeg ønske den fortsatte! Det er en Fantasybok som passer for de fleste.

Kine føler at livet er dritt. Lærerne på skolen er duster. Elevene på skolen er duster. Skolen er dust. Byen Møllby som hun bor i er dust. Alt og alle er duster! Kine vil bare bort fra alt. Hun håper hun snart dør så hun slipper å leve i denne idiotiske verdenen. Hun ville vekk! En dag hun er på kirkegården, som er det eneste stedet hun får være i fred, finner hun noe som ligner på en boble. Den ser ut som at det ligger en liten filledokke i boblen. Hun tar den med seg hjem og legger den på gulvet ved siden av senga. Når hun våkner har boblen vokst. Den er på størrelse med en bil. Dukken er også der. Og den kan fly, med Kine inni! Endelig slipper hun unna alt! Hun slipper å rydde rommet og hun slipper skolen. Livet er perfekt! Men det er noe nifst med den dukken. Det virker som at den lever.

Boken er eventyrlig og actionfylt. Den var spennende og morsom, fordi det skjedde nye ting hele tiden og man fikk vite mer og mer jo lenger man leste. Måten hun snakket til folk på var morsom og jeg synes det var gøy å lese boka. Jeg følte at jeg levde meg inn i historien og det var vanskelig å slutte å lese. Boken er passe lang og har passe med tekst også. Jeg anbefaler den for de fleste som liker å lese. I starten var det ikke så mye handling, men når man kommer inn i boka ble det mer som skjedde og mer å tenke på i boka.

Jeg synes boka var veldig bra, gøy å lese og overaskende av og til.

Jeg skulle ønske at man fikk vite litt mer om hvordan bobla ble til og mer om hvorfor akkurat Kine kunne bruke den. Jeg synes at andre bør lese boka og jeg synes en burde være med i bokslukerprisen.

Jeg gir den terningkast 6.

Frid 6A

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s