Verdens verste venn

Basic CMYK

Verdens verste venn

Av Marius Horn Molaug, illustrert av Kristoffer Kjølberg, Gyldendal, 2017

Marius Horn Molaug er født i 1976 og er forfatter. «Verdens verste venn» er en del av en serie. Molaug har skrevet fire andre bøker i denne serien. De heter «Verdens verste rektor», «Verdens verste jul», «Verdens verste feire» og «Verdens verste bursdag» og «Verdens verste venn».

Boken handler om Ruben og Kent. De er bestevenner og går i samme klasse. En dag begynner den en ny gutt i klassen deres. Han heter Stig. Kent og Stig har mye til felles, og henger mye sammen. Ruben begynner å føle seg utenfor, og tenker at Stig har stjålet bestevennen hans. Ruben planlegger å fjerne Stig fra klassen. Han legger planer om å få han til å drite seg ut eller skremme han vekk. Som å kvele han med brunsnegler og ha super lim på brettet og dytte han ut på bilveien, men det ender med at han skal lure Stig inn på jentedoen.

Jeg har lest «Verdens verste venn». Jeg likte ikke boken så godt fordi den hadde et mye brukt tema som jeg er litt lei av å lese om. At det begynner en ny i klassen og at den personen blir venn med en i en vennegjeng/ to venner, og en av dem blir misunnelig. Dette har jeg lest om mange ganger før. Jeg synes også at boken gikk litt fort fram fordi Ruben ble ganske fort veldig sint og lei seg. Den var også ganske morsom til tider. Jeg likte godt planene han la for å fjerne Stig, de var veldig kreative og morsomme. Jeg likte også slutten spesielt godt. Jeg gir boken terningkast 3.

Jeg vil anbefale boken til gutter mellom 7 og 11 år.

Vilde 6A

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s