HYSJ

Hysj

Hysj

av Magnhild Winsnes, Aschehoug, 2017

Bildet på forsiden av boka minnet meg om noe som jeg kjente fra før. Den minner om Pocahontas. Selv om jeg tenkte på Pocahontas, forventet jeg ikke at boka skulle handle om henne. Boka var bygd opp som en tegneserie.

Boka handler om Hanna som besøker Siv en sommer, noe hun har gjort flere ganger tidligere. De er venner. De bader, går turer og løper mye. De er også mye sammen med Mette, storesøsteren til Siv. Det er Siv som har mest lyst til å være sammen med Mette. Hanna har mer lyst til å være sammen med Siv å ha konkurranser som de har hatt før. Mette skal møte en gutt som heter Sindre, men foreldrene til Mette liker det ikke. At Mette og Sindre møtes er egentlig hemmelig, men Hanna sladrer. Hanna greier ikke å holde munn. Hun bare plaprer om alt mulig. Det er nok derfor boka heter Hysj.

Man venter på at noe skal skje, men ingenting skjer. Boka var langtekkelig, og det er få høydepunkter i historien. Handlingen virket eviglang men boka var ganske kort. Det er litt handling, men det er så rotete, så det er litt vanskelig å forstå. De bytter på å snakke om livene til to jenter, og det er ikke så lett å følge med. Jeg er egentlig glad i tegneserier, men det var litt lite tekst i denne boka, og det gjorde at det var vanskelig å få med seg handlingen. Bildene var litt rare og det likte jeg ikke. Boka passer ikke meg, men passer kanskje for folk som kan kjenne seg litt mer igjen i det som skjer.

Jeg gir boka terning kast 2.

Anton 6A

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s