Dukkens rette eier

Dukkens rette eier

Dukkens rette eier

av Ingunn Aamodt

Oldemor eier en dukke med magiske krefter. -Det som skjer med dukken skjer med deg. Oldemor skjemmer bort dukken. Hun gir den fine klær, møbler, osv. Dette gjorde at oldemor her levd et liv i luksus. Oldebarnet hennes Eva har arvet denne dukken, men vet ikke hva slags evner den har. Eva blir sur fordi hun bare har arvet en teit dukke, mens kusinen hennes Mari Johanne har arvet penger. Hun stikker saks i øyet til dukken, og river av hodet. Eva faller ut fra andre etasje, brekker nakken og mister øyet. Hun havner på sykehuset, og kan ikke snakke.

Mari Johanne får vite om dukkens evner. Så hun spør foreldrene til Eva om hun kan få dukken. De sier det sikkert er greit for Eva. Men når Eva har tenkt litt skjønner hun også dukkens evner. Eva kan ikke snakke, så jeg synes det var en irriterende situasjon å være i for leseren. Mari Johanne får dukken. Når hun legger noen kronestykker på magen til dukken, og legger et hamburgerviskelær ved siden av dukken, vinner hun penger, og hun drar på McDonalds. Men når Eva får tilbake dukken, får Mari Johanne en lærepenge.

Jeg likte boken fordi det skjedde noe hele tiden. Jeg likte også at det var to hovedpersoner. Boken var ikke så skummel, men ganske ekkel. Jeg synes boken passer for gutter og jenter fra 9-12 år. Jeg gir boken terningkast 5.

Erlend 6C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s