Zombienaboen

zombienaboen

Zombienaboen av Arne Svingen, Gyldendal, 2018

I nabolaget til Felix og Sara bor det en nabo, Nils, som er veldig sur. En dag dør han, men etter begravelsen blir kisten gravd opp og liket tatt ut. Felix og Sara blir nysgjerrige, og drar til huset hans for å se hvordan Nils hadde det. Når de kommer til huset ser de at gardinene beveger på seg, og de tror det er en megler der inne. Døra står på gløtt, så de går inn for å se. I huset er det møbler, men det lukter råtten, og det er fotspor på gulvet i gangen som de følger etter.

Synes boka var bra, men litt kort, for jeg liker litt tjukkere bøker. Det var gode beskrivelser, og jeg kunne se for meg hagen og huset til naboen. Den var passe skummel, spesielt når vi fikk vite at kisten til naboen var gravd opp, og da Felix og Sara gikk inn i huset. Da lurte jeg på hva som kom til å skje der inne, og om det var noe farlig der. Særlig fordi naboen sa «dere blir aldri kvitt meg», rett før han døde.

Hintene vi fikk om at det var noe skummelt gjorde historien spennende. Lengden på boka passet også fint til historien. Hvis den hadde vært mye lengre tror jeg ikke den hadde vært like skummel. Bildene var litt ekle, noe som var med å gjøre fortellingen skummel, f.eks nærbildet av en munn der det renner sikkel og blod var ekkelt.

Boka var sånn passe bra og passe skummel, og jeg tror den vil være fin for de som liker litt skumle bøker. Jeg gir den terningkast 4.

 

Philip 6D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s