Syden

syden

Syden av Marianne Kaurin

Boka handler om Ina som sier til klassen før ferien at hun skal til Syden, men det skal hun ikke. Hun sier det for å bli likt av de kule og populære, de som skal reise bort i ferien. Moren til Ina er alltid sliten og har ikke jobb, så de har aldri råd til noe. Ina kan ikke gå i bursdager fordi hun aldri har penger til gave. I ferien må moren gå på et kurs hver dag, og hun skifter alltid til joggetøy når hun kommer hjem, og de spiser stort sett bare Grandiosa.

Ina finner en ferievenn som heter Vilmer. Han skal starte i klassen hennes etter ferien, og bor i samme dritt borettslag som henne. Han var på besøk før ferien, og han skjønner at Ina lyver når hun forteller at de skal til Syden.

Men Ina og Vilmer laget sitt eget Syden i en gammel vaktmesterbolig. Først er Ina skeptisk, men så blir hun mer og mer med. De får ting fra Finn.no for å gjøre om leiligheten til Syden. Men så begynner de kule jentene å skjønne at noe er galt, og de ber henne sende bilder fra der hun er, og til slutt dukker de opp hjemme hos henne.

Det var en helt grei bok. Den var litt rett frem, det var ikke så mye spenning i den. Det var litt spenning da Vilmer skjønte at hun løy, men ellers var det litt mye oppramsing av det de gjorde. Av og til var det bra forklaringer på hvordan steder så ut, men litt lite beskrivelser av menneskene. Man kunne ikke se for seg personene som var med. Vi fikk vite alt for lite om hva det var som var så søtt med Markus, bare om klærne hans og den røde T-skjorta. Det var gode beskrivelser av følelser, men det er viktig med gode beskrivelser av mennesker også, så man skjønner hvem de er.

Boka hadde et bra tema og budskap om at det er mye press om hvilke ting man har og hva man gjør. Det viktigste er å være fornøyd med seg selv, og ikke tro at alt er mye bedre og finere alle andre steder. Ina var flau over livet sitt og mammaen sin, og trodde alle hadde det mye bedre.

Ok bok, men kunne vært skrevet på en litt mer spennende måte. Var litt mye oppramsing og gjentagelser. Vi gir den terningkast 3+

 

Marie og Eline R

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s