Den norske Slavehandelen

den-norske-slavehandelen_productimage

Den norske Slavehandelen

av Anders Totland, illustrert av Kristian Krogh-Sørensen

Boka handler om den norske slavehandelen, og om forskjellige personer som drev med Slavehandel. Vi får vite hvordan de tok slaver i Afrika og fraktet dem til de tre øyene i Dansk Vestindia. Vi får også vite litt om nåtidens slaver, om fattige mennesker som blir brukt som sexslaver.

Jeg likte begynnelse på boka der vi fikk mye informasjon om hva som egentlig skjedde. Lærte nye ting om slavene, som at de var helt vanlige folk som ble kidnappet på gata i Afrika, og at de også ble dårlig behandlet på reisen.

Jeg likte ikke så godt slutten som handlet om nåtidens slaver, det var en ekkel og vond historie. Vanskelig å orke og tenke på at sånt faktisk skjer nå.

Det ble også brukt mye stygge ord som neger, der kunne de heller valgt å buke ord som mørk eller afrikaner.

Det var en bra faktabok om slavehandelen. Fin og viktig for dem som vil lære litt om det, men den var litt for brutal av og til. Det var ikke helt en barnebok, men heller ingen voksenbok. Noe var litt forsiktig beskrevet, men det var mange vonde beskrivelser og stygge ord.

Boka passer fra ungdomsskolen og oppover. Jeg gir den terningkast 3,5 fordi det var en fin faktabok, men med litt for voldsomme beskrivelser av og til. Jeg ble litt trist av å lese den. Tenkte ikke over at den var på nynorsk.

Joakim 6D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s