Syden

syden

Syden av Marianne Kaurin

Boka handler om Ina som har en mor som ikke jobber. Ina lyver til klassen om at hun skal til Syden i sommerferien, selv om hun egentlig bare skal være hjemme. En ny gutt som heter Vilmer, som Ina synes er rar, og som ingen i klassen liker, bor i samme nabolag som Ina. De møter hverandre i ferien, og sammen lager de et sted de kaller Syden i en tom leilighet. De pynter med plaskebasseng, sandstrand og bilder fra Syden, og har ferie der. To av jentene i klassen besøker plutselig Ina og oppdager at hun ikke er i Syden, men har løyet.

Boka har ganske mange bra beskrivelser av omgivelser og det de gjør, men den er litt forutsigbar. Skjønte veldig tidlig at Ina kom til å bli forelsket i Vilmer, og det var litt kjedelig. Det var ganske spennende da de to jentene kom for å besøke Ina, og de avslørte at hun løy om turen til Syden.

Den hadde et viktig tema, men det kunne vært skrevet litt bedre om det, sånn at tema kom litt tydeligere fram. Synes handlingen i boka passer for litt yngre barn enn 6. trinn.

Jeg gir boka terningkast 4, fordi den har et viktig tema, men ble litt for forutsigbar.

Astrid 6D

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s