En himmel full av skyer

en-himmel-full-av-skyer_productimage

En himmel full av skyer av Arne Svingen

Historien starter med at Henrik løper til sykehuset. Han har lenge fått cellegift, og nå skal ha sjekke om han fortsatt har kreft. Det har han, og legen forteller at han kun har ett år igjen å leve. Siden Henrik vet han skal dø innen kort tid bestemmer han seg for å redde verden. Han synes ikke statsminister Vibeke gjør nok for miljøet, og bestemmer seg for å kidnappe henne. For å skaffe våpen til kidnappingsforsøket oppsøker han kriminelle, og da må han late som han er en annen enn den han er. Han får ikke tak i våpen, bare overvåkningskameraer. Han legger en plan, men broren Bredo gjør at han blir fanget i huset til statsministeren. Der blir han kjent med datteren Sofie. Henrik blir venn med både henne og statsministeren. Sofie bli med på planen om å lure ut statsministeren og kona med falsk røyk og røykvarsel når de har på seg t-skjorter med «Redd miljøet» sammen med bilde av en blomst. Faren til Henrik ligger i buskene og tar bilder. Det viser seg at blomsten er en marihuana-plante, og nettavisen skriver om «Hasj-statsministeren». På den måten blir Henrik kjent, og Sofie blir manageren hans for å holde orden på alle intervjuene om miljøsaken.

I starten var boken litt trist fordi han hadde kreft, men også litt kjedelig for innledningen var litt for lang. Vi skjønner at den er viktig for resten av historien, men burde vært mye kortere.

Boka blir morsom når Henrik starter med miljøkampen, må skaffe seg våpen, og planlegger kidnapping. Det var morsomt da han han snakket med de kriminelle om våpen, og han latet som om han var en annen. De trodde de kjente han, og at han var sønnen til en kriminell venn. Det var også bra da han leste seg opp på miljø, og lærte at det slippes ut 15 tonn plast i havet i timen, og at i 2050 er det mer plast enn fisker i havet. Det var bra med mye fakta, noe visste vi fra før, men vi lærte også mye.

Dette er en bok der man sitter igjen med mange spørsmål, men også en bok som gir håp om at ting kan ordne seg.

Det var en god og spennende bok, som var litt kjedelig innimellom, men med mye god fakta. Vi gir den terningkast 4,5.

Herman og Lucas 6D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s