Hysj

Hysj

Hysj

av Magnhild Winsnes, Aschehoug, 2017

 

Boken handler om Hanna som hver sommer besøker venninnen Siv og familien hennes. Hanna vil gjøre som i fjor, leke og sette nye rekorder, som å fiske mange krabber. Venninnen Siv har blitt litt mer voksen, og vil gjøre andre ting. Hun vil være sammen med de som er eldre, og spesielt storesøsteren Mette og kjæresten hennes, Sindre.  Det handler om å bli tenåring, om å være kul, og om å kunne være seg selv.

Vi liker at det er en tegneserie, men savnet litt mer tekst. Det ble sagt litt lite. Selv om det skjedde ting hele tiden, skjedde det ikke så mye likevel. Handlingen startet litt brått, og historien ble rotete. Det skulle vært en mer sammenhengende historie, det skjedde for mange små ting som ikke trengte være med. Så lite om en ting, og om mange ting samtidig. Det var veldig mye unødvendig, og noe litt overraskende. Som der de ser på søsteren og venninnen som kler av seg på stranden, og da de så dem røyke.

Siden det var så mye som skjedde på en gang, ble det vanskelig å forstå hva historien handlet om, og ikke så lett å mene noe om boken. Vi sitter igjen med litt ulike følelser etter å ha lest boken. Enten ingen sterke følelser, eller en rar følelse. Historien har ingen lykkelig slutt, og det er dumt. En av oss likte boken, selv om jeg ikke skjønte den helt.

Ingen av oss tror den passer til å være med i Bokslukeren. Vi gir den terningkast 2, 3 og 4.

Aurora, Mathea, Phillip og Naomi 6C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s