​Sjøormgåten

sjøormgåten

Sjøormgåten av Jørn Lier Horst

Sjøormgåten er skrevet av Jørn Lier Horst. Boka er utgitt i 2016 av Kagge forlag og har 159 sider.

Jørn Lier Horst ble født i Bamble, 27 februar 1970. Han skriver krimbøker for voksne og barn. Han har blant annet skrevet Nøkkelvitne og Jakthundene for voksne og Clue-serien og Detektivbyrå nummer 2 for barn. Horst har også jobbet som etterforsker i politiet.

Sjøormgåten er en krimbok for barn der hovedpersonene prøver å løse et mysterium. Boka handler om Leo, Cecilia, Une og hunden Egon. Cecilia og Leo bor på Perlen pensjonat, Une bor et lite stykke unna, sammen med Egon. Ved Perlen pensjonat har det vært uvær i tre dager, men det begynner og roe seg litt. De bestemmer seg for å gå ut og se om de finner noe spennende. Først finner de ikke noe, men så snuser Egon frem noe som ligger på stranden. De er ikke sikker på hva det er, men de tror det er en sjøorm eller en slags slange som er nesten fire meter lang. De får en havforsker til å se på det, men han er litt usikker han også. Når de går inn på Perlen pensjonat igjen ser de en dame som plutselig besvimer og som sier noen rare ord. Nå må Leo ,Cecilia Une og hunden Egon prøve å finne ut av hva den sjøormen gjør der, og om det er noen sammenheng mellom damen som besvimer og sjøormen på stranden.

Jeg syntes boken var veldig spennende fordi det alltid skjedde noe. Det er også flere mysterium i hver bok. I tillegg kommer det ofte noen overraskelser, noe jeg liker godt. Det kan for eksempel være at de tror at de har funnet den skyldige, eller at det er noe mystisk ved en person. De undersøker litt mer og finner ut av at det egentlig var noe helt annet.

Jeg syntes også at forsiden passet med innholdet fordi det var bilde av en sjøorm, men jeg kunne ønske at det sto litt mer beskrivelser av personene i boka. Jeg skulle også ønske at de kunne ha litt forskjellige måter å løse mysteriet på.

Jeg anbefaler boken veldig. Den passer for de rundt 9-12 år, men man burde kanskje starte med å lese fra starten av, altså bok 1. Dette for å forstå mest mulig av handlingen og komme litt inn i serien. Jeg gir derfor boka terningkast 5.

Skrevet av Tuva i 6A.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s