Nordlys: Reisen til Jotundalen

Nordlys

Nordlys: Reisen til Jotundalen

av Malin Falch

Boka handler om Sonja som er glad i å være ute i skogen. En dag hun er i skogen, møter hun en mann. Han minner henne på at hun skal konfirmeres den dagen, noe Sonja har glemt, så hun må skynde seg hjem. Hun er allerede sendt ute. Sonja skulle ønske onkelen skulle komme i konfirmasjonene, men han kunne ikke, for han er ute på reise. Plutselig dukker han opp likevel, og Sonja blir veldig glad. Han har med seg en gave til henne, en gamme og fin brosje. Han forteller om hvor han vært og hva han har opplevd, og Sonja ber om å få bli med neste gang. Hun får nei, og Sonja blir lei seg.

Den natten kommer en gutt inn i huset til Sonja. Han leter etter onkelen, og beskylder han for å ha stjålet noe gutten eier. Gutten tar henne med til en annen verden, gjennom en portal. De kommer til stedet han er fra, og der bor det masse troll som ikke liker mennesker. Gutten forsvinner plutselig, men det dukker opp en bjørn som kan snakke. De blir venner, og bjørnen passer på Sonja i den nye verden hun har kommet til.

Boka var ganske bra. Jeg liker fantasybøker, og derfor var det gøy å lese denne. Det var spennende da hun kom gjennom portalen og inn i den fremmede skogen, der hun måtte lete etter gutten og møter en bjørn. Det er også spennende med alle trollene som ikke liker mennesker, og som ikke ønsker at hun skal være der. Det er farlig for Sonja å være der.

Boka har fine tegninger, men det kunne vært litt mer tekst. Slutten var spennende, men historien sluttet på en måte ikke, for det manglet litt forklaringer. Historien stoppet midt i et problem vi ikke fikk vite løsningen på. Tror kanskje det kommer en bok til? Jeg gir boka terningkast 4/5.

 

Emmeline 6C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s