Bestefar og jeg seiler vår egen sjø

bestafar og jeg seiler vår egeng sjø

Bestefar og jeg seiler vår egen sjø av Hilde Hagerup og Ingrid Dos Santos, Aschehoug, 2018

Pelle drar på hyttetur med mor, tante og bestefar. Moren lager en teit regel om at de skal leve uten strøm og skjerm. Det vil ikke Bestefar og Pelle. De lager en pakt om å sabotere mammas hytteregler koste hva det koste vil!

De var veldig gøy å lese denne boka. Morsomt med alt det rare de fant på for å sabotere reglene, og fordi Bestefar og Pelle ikke hadde hatt en pakt på lenge. Gøy at de gravde et hull i bakken i skogen om natta, en felle full av vann og søle som de lurte moren og tante til å falle i. Da kunne Pelle og Bestefar gjøre det de ville. De seilte også på en båt som sank. Boka har en bra tittel, Pelle og bestefar seiler sin egen sjø, Det betyr jo også at man gjør det man vil.

Bestefaren var veldig morsom, spesielt alt det gale han fant på. Moren hadde sagt hun likte innsekter, så bestefar samlet masse innsekter på et glass i sommergave som hun kunne ha i senga om natten.

Tegningene var veldig fine. Illustratøren var flink til å tegne til det som var skrevet, noe som var med på å gjøre historien bedre. Likte spesielt godt sidene med all isen og alt godteriet.

Boka er veldig bra og morsom, og jeg gir den terningkast 5+

Iris 6D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s