Syden

syden

Syden av Marianne Kaurin 

Boken handler om Ina som skal begynne i 7. klasse etter ferien. Da skal det også begynne en ny gutt som heter Vilmer. Begge bor i Titten borettslag, som også bare blir kalt Dritten borettslag. 

Siste dag før ferien skal alle i klassen si hvor de skal reiser. Ina lyver om at hun skal til Syden, men det skal hun ikke. Moren har ikke råd til ferie, og skal på et kurs hele sommeren. Vilmer finner ut at hun ikke er på ferie, og kaster stein på ruta hennes for å få kontakt. De blir sommervenner, og sammen lager de sitt eget Syden i en gammel vaktmesterleilighet. 

Boken var ganske bra, men litt my oppramsing og dårlige beskrivelser. Vilmer ble beskrevet veldig dårlig, bare at han hadde krøllete hår, skjev fortann og farens t-skjorter. Fikk litt lite inntrykk av hvem han var. Likte godt beskrivelsene av vaktmesterleiligheten, og hvordan de gjorde den om til Syden. Det var også ganske dumt av Ina å lyve, for det er lett å bli avslørt når man lyver. 

Jeg synes boka var ganske bra, men noen dårlige beskrivelser gjorde at jeg ikke alltid så for meg hvordan personen var. Jeg gir den terningkast 3. 

Emilie 6D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s