Verdens verste venn

Basic CMYK

Verdens verste venn

av Marius Horn Molaug, Gyldendal, 2017

Det er kommet en ny gutt i klassen til Ruben. Han heter Stig. Stig blir venn med Kent, som er bestevennen til Ruben, og Ruben føler seg utafor. Han legger planer for å få Stig vekk, men de virker ikke. Han får derfor en bølle til å prøve å ta han, men de to er ikke helt enige i hvordan han skal gjøre det. Ruben vil bare ha Stig bort, men bøllen vil drepe han. Så snur det, og Stig og bøllen blir venner, og løper etter Kent for å drepe han.

Det er en morsom og ganske bra bok. Ruben lager morsomme planer for å bli kvitt Stig, som da han bytter skilt på doene, og Stig går på jentedoen. Det er også gøy at Stig og bøllen blir venner, når det egentlig var meningen at han skulle ta Stig. Den var litt kjedelig på starten, og jeg savnet at det var farger på alle tegningene. Jeg har lest noen av de andre bøkene om Ruben, og likt dem også.

Den er bra å ha med i neste års bokslukerpris for den er morsom, har bilder og ikke så mye tekst, men likevel ikke for barnslig for 6. trinn. Jeg gir boka terningkast 4.

Jo 6A

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s