Ingen sover trygt i natt

Ingen sover trygt i natt

Ingen sover trygt i natt

av Mari Moen Holsve, Cappelen Damm, 2017

En morgen får Håkon, Marie og Hares beskjed om at klassekameraten deres, Jon Michael, er død. Jon Michael var en tidligere venn av Håkon, og det plutselige dødsfallet gjør de tre vennene nysgjerrige på hva som har skjedd med han. De drar hjem til Jon Michael, og der oppdager de at det har vært et drap, og at noen har revet hjertet ut av brystkassa hans. To dager etter skjer det et nytt grusomt drap i den lille bygda de bor i.

På halloween skal Hares og Marie overnatte hos Håkon. Om natten våkner Håkon av at noe røre på seg ved siden av han. Han ser at Hares holder på å bli kvalt av en hånd laget av titan. De slår til hånden med ett balltre, og den forsvinner under tv-bordet og blir borte. De roper på faren som ransaker stedet og ikke finner noe. Han har også litt problemer med å tro på det de forteller, og de tre vennene bestemmer seg for å løse mysteriet i bygda på egen hånd.

Boka var bra. Handlingen kom ganske raskt i gang, og det tok ikke så lang tid før det skjedde noe spennende. Litt kjedelig og forvirrende i starten fordi det var dårlig forklart hvem som var hvem. Vi fikk også vite litt lite om hovedpersonene, så vi ble ikke så godt kjent med dem.

Men var flere spennende ting i boka. Det ene var måten ofrene ble drept på. Det var ekkelt at det var en hånd som rev ut hjertet på dem. Mange av personene i den lille bygda var gale og rare, og det gjorde at flere av dem var mistenkelig og skumle. Boka er en skikkelig grøsser, og såpass skummel at den passer best for de fra 11/12 år og eldre. Den var både spennende og skummel, og vi gir den terningkast 5.

Agnes og Alva 6C

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s