Den Norske slavehandelen

den-norske-slavehandelen_productimage

Den Norske slavehandelen

av Anders Totland, illustrert av Kristian Krogh-Sørensen

Denne boka forteller om at det også var norsk slavehandel da Norge var i union med Danmark. Den beskriver hvordan slavehandelen ble drevet, og har også fakta om personer som var viktige i forbindelsen med slavehandelen. Vi fikk lese om hvordan slavehandelen foregikk, om hvordan de ble behandlet, og at slavene ble hold fanget på de tre øyene St. Thomas, St. Jan og St. Croix, som utgjorde Dansk Vestindia.

Vi synes det var en veldig bra bok fordi den hadde masse fakta. Det var fakta om de forskjellige personene, og om når de forskjellige tingene foregikk. Man kan lære mye av denne boka. Det var fint med kart der det var markert med farger hvor slavehandelen foregikk, da var det lettere å få en oversikt.

I denne boka fikk vi vite mye om slavehandelen, hvordan de fikk tak i slavene, hvordan de hadde det på reisen, og hvordan de hadde det som slaver. Vi lærte også noe om de norske slavene i Afrika.

Vi mener det er viktig at barn leser faktabøker. Viktig at barn lærer at verden ikke er perfekt, men leser noe om hvordan folk faktisk hadde det, og fortsatt noen har det.

Den siste historien var litt voldsom og kanskje litt upassende. Verre å lese om noe som faktisk skjer nå. Det var også noen stygge ord som gjør at boka passer for barn i alderen 10-14 år.

Boka er på nynorsk, noe som gjør den litt tyngre å lese. Men vi synes det er en viktig og bra bok, som også voksne bør lese. Lærere kan bruke mye fra boka i undervisningen sin.

Vi gir boka terningkast 4,5.

Eline B og Joachim

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s